Portföljen nu 4,4 miljoner kronor

Jag uppdaterar värdet på min portfölj kvartalsvis. Värdet på min portfölj den 1 juli 2023 efter avräknad belåning var 4 391 754 kronor. Portföljens marknadsvärde har därmed ökat med cirka 100 tkr under kvartalet.

Portföljens olika delar fördelar sig som följer:

Svenska basinnehav42 %
Amerikanska basinnehav2 %
Börshandlade fonder17 %
Biotechbolag7 %
Modern matproduktion15 %
Fonder och fondrobotar12 %
Onoterade innehav5 %

Sedan förra uppdateringen har jag minskat belåningen med drygt 50 tkr, till nu 343 tkr eller knappt 8 %. Jag har under perioden sålt innehav i Lysa för 50 tkr, för att betala ett arbete på huset.

Jag har sålt mitt innehav i Gaming Corps eftersom aktien alltid tycktes gå nedåt. Jag har varit med nästan från början och förlorat stora pengar. Försäljningslikviden använde jag för att öka i min Nasdaq-ETF. Jag har även sålt två mindre innehav, ett i 3D-köttföretaget Meatech 3D / Steakholder Foods (med stor förlust) och ett i kvantdatortillverkaren Ionq (med vinst, fast jag köpte nog för lite och sålde för tidigt!).

Mitt största innehav, Agronomics, har i princip stått stilla och utgör nu 15 % av portföljen. Detta trots att det kommit en riktigt bra nyhet under kvartalet: USA har för första gången och som andra land i världen godkänt försäljning av odlat kött. Till en början kommer produkterna säljas på restauranger.

Jag har börjat spara i AMF Globalfond Strategi, men än så länge bara 2 000 kronor i månaden. Om jag förstått rätt ska fonden öka risken med hävstång. Det syns dock inte på avkastningen ännu.

Jag rapporterar portföljvärdet kvartalsvis och nästa portföljrapport kommer därför kring månadsskiftet september/oktober.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.