Portföljen nu 5 miljoner kronor

Jag uppdaterar värdet på min portfölj kvartalsvis. Värdet på min portfölj den 1 april 2024 efter avräknad belåning var 5 017 418 kronor. Portföljens marknadsvärde har därmed ökat med en halv miljon kronor sedan årskkiftet, vilket motsvarar en uppgång om cirka 11 %.

Portföljens olika delar fördelar sig som följer:

Svenska basinnehav46 %
Amerikanska basinnehav2 %
Börshandlade fonder16 %
Biotechbolag6 %
Modern matproduktion11 %
Fonder och fondrobotar13 %
Onoterade innehav5 %

Sedan förra uppdateringen har sålt Kindred. För pengarna köpte jag mindre poster i Embracer Group och Kinnevik, men huvuddelen gick till att minska min belåning. Den är nu på 244 tkr, vilket motsvarar 5 %.

Mitt tidigare största innehav, Agronomics, utgör nu 11 % av portföljen vilket är en minskning från 14 % vid årsskiftet. Numera är Investor mitt största innehav med ett marknadsvärde på 806 tkr, tätt följt av Agronomics och Saab som bägge ligger på knappt 600 tkr vardera.

I andra nyheter har jag accepterat ett chefsuppdrag vilket troligen kommer att ta upp mycket av min tid framöver. Jag har fått en hyfsad löneförhöjning och ligger inklusive lönetillägg över 80 tkr / månad.

Jag rapporterar portföljvärdet kvartalsvis och nästa portföljrapport kommer därför kring månadsskiftet juni/juli.

2 thoughts on “Portföljen nu 5 miljoner kronor

 1. Tjenare Slumpvandraren.
  Grattis till ny milstolpe, den når man inte bara så där utan att kämpa enträget.
  Samtidigt får man passa på att gratta till nytt jobb, trevlig lön:)
  God avkastning på dig, vi ses bland miljonerna.
  /K

  1. Tack K! Ja, det är långsiktigt sparande under många år som ligger bakom resultatet. Numera kan jag som ensamstående pappa knappt spara någonting, men under två årtionden sparade jag en stor andel av lönen varje månad. Sedan hade resultatet kunnat vara ännu bättre om jag var mindre riskbenägen 🙂

   Det verkar gå riktigt bra för dig med, och jag tror starkt på din nya strategi att investera i investmentbolag och indexfonder. Andra miljonen kan vara närmare än du tror. Jag håller tummarna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.