Portföljen nu 4,3 miljoner kronor

Jag uppdaterar värdet på min portfölj kvartalsvis. Värdet på min portfölj den 1 april 2023 efter avräknad belåning var 4 278 303 kronor. Portföljens marknadsvärde har därmed ökat med cirka 200 tkr sedan årsskiftet.

Portföljens olika delar fördelar sig som följer:

Svenska basinnehav44 %
Amerikanska basinnehav2 %
Börshandlade fonder14 %
Biotechbolag6 %
Modern matproduktion15 %
Fonder och fondrobotar14 %
Onoterade innehav5 %

Sedan förra uppdateringen har jag ökat belåningen med drygt 100 tkr, till nu 400 tkr eller nästan 10 %. Den huvudsakliga förklaringen är att jag vid årsskiftet köpte två börshandlade fonder, en Nasdaq 100 indexfond och en för globala småbolag. Jag hoppas kunna minska belåningen framöver.

Mitt största innehav, Agronomics, har fortsatt tappa i värde och utgör nu 14 % av portföljen. Det kan jämföras med 34 % för denna tidpunkt två år sedan. Under dessa två år har portföljen minskar 400 tkr i värde, men samtidigt har den blivit mer diversifierad över olika branscher och tillgångsslag.

Jag rapporterar portföljvärdet kvartalsvis och nästa portföljrapport kommer därför kring månadsskiftet juni/juli.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.