Månadsrapport januari 2021

Foto av Dafne Cholet.

Sparande

Tack vara min tillfälliga amorteringsfrihet på bolånet har jag kunnat spara 21 000 kronor varav 2 000 kronor till Lysa, 3 000 kronor till AuAg Precious Green och 1 000 till Nordnet Indeksfond Norge. Resterande 15 000 kronor satte jag in hos Avanza.

Köpt och sålt

Jag har spekulerat lite i en nedgång i Tesla med instrumentet BEAR TESLA X4 VON16. Än så länge har jag köpt för 4 000 kronor och jag kommer kanske köpa för ytterligare 2 000 kronor per månad ett tag framöver. Kanske skriver jag lite om hur dessa instrument fungerar framöver. Vill du se ett sådant blogginlägg får du gärna kommentera och berätta det.

Hälsa

Jag har numera som mål att träna minst tre gånger i veckan och det har jag än så länge lyckats hålla. När det gällre fastande och pillerknaprande har det blivit vissa ändringar. Jag kör numera bara fasta “light” till middag två dagar i veckan. Jag har tills vidare slutat ta metformin och nattokinase Numera tar jag dagligen extrakt av grönt te, en multivitamin, vitamin D3, kurkumin och luteolin (2 x 100 mg). Jag funderar på resveratrol.

Spanien

Som trogna läsare vet har vi ett radhus på spanska Costa Blanca. Vi köpte det troligen till ett visst överpris på ca 2,5 miljoner kronor men det har ett fint läge med stor markterass mot gemensamt grönområde med pool. I omgivningen finns affärer och ett flertal restauranger. Stranden är bara 10 minuter bort även om man måste gå nedför en del trappor.

Vi har inte kunnat använda huset så mycket på grund av pandemin och det har varit svårt att hyra ut. Nu till våren har vi inga bokningar. Vi har dock nu själva bokat en resa med Norwegian i början av juli. Vi betalade nästan hela resan med CashPoints. Bara dagar efteråt kom besked från Norwegian att de tills vidare stoppar all betalning med CashPoints. Ibland har man tur.

Jag medger gärna att jag längtar efter att resa ned och sitta på terrasen med en kall öl eller ett glas gazpacho. Hoppas verkligen resan blir av.

2 thoughts on “Månadsrapport januari 2021

 1. Tror många agerat som du angående amorteringsfriheten. Om man är en bra investerare är det en god idé.
  Hoppas inte radhuset blivit ockuperat i er frånvaro, det har man ju läst om. Haha. Skämt och sido.

  1. Risken för ockupation ska nog inte underskattas även om det på senare tid sägs ha blivit svårare att ockupera privata bostäder. Se exempelvis följande artikel:

   https://www.idealista.com/en/news/legal-advice-in-spain/2020/08/13/7769-okupas-and-covid-19-be-aware-of-squatters-in-spain

   Vårt radhus är i en “gated community” vilket bör minska risken. Vi har också grannar som bor året runt och förhoppningsvis hör av sig om de ser något misstänkt. Att det bor andra människor i vårt radhus är dock i sig inte misstänkt eftersom vi hyr ut.

   Skulle huset ockuperas och vi inte kan få hjälp från polisen finns möjligheten att hyra ett vaktbolag som låter ockupanterna gå ut men inte komma in. Kostnaden lär dock bli hög så det är något som bör undvikas i möjligaste mån.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.