Portföljen nu 3,1 miljoner kronor

Jag har uppdaterat portföljen med nyårsdagens kurser. Värdet är nu 3 099 507 kronor. En skillnad mot tidigare portföljrapporter är att jag nu tar med mina onoterade innehav till ett uppskattat värde om 63 000 kr.

Jag är mycket glad över att jag redan passerat tre miljoner kronor. Min portfölj har därmed växt med en miljon kronor sedan jag startade bloggen för ett och ett halvt år sedan. Jag har firat så mycket på nyårsafton att jag inte känner mig upplagd för mer firande just nu, men vid rätt tillfälle öppnar jag kanske en ny whiskey, t.ex. en flaska ur serien Game of Thrones.

Portföljens olika delar fördelar sig som följer:

Svenska basinnehav45 %
Norska basinnehav3 %
Amerikanska basinnehav2 %
Börshandlade fonder14 %
Biotechbolag10 %
Modern matproduktion19 %
Fonder och fondrobotar6 %
Onoterade innehav2 %

Bakom rubriken “Modern matproduktion” döljer sig endast ett bolag, det brittiska investmentbolaget Agronomics. Jag tror att vi knappt sett början av tillväxten i denna nya sektor och kommer därför att behålla innehavet. Agronomics fortsatta utveckling kommer att få stor betydelse för mig.

På sikt hoppas jag kunna öka mina svenska innehav så att de ligger runt 50 % samt öka andelen biotechbolag som verkar för ett långt liv. Specifikt väntas Jim Mellons bolag Juvenescense börsnoteras i vår och då kommer jag troligen att köpa in mig i bolaget.

Jag rapporterar kvartalsvis och nästa portföljrapport kommer därför kring månadsskiftet mars/april.

6 thoughts on “Portföljen nu 3,1 miljoner kronor

  1. Tack Arbetsplanen! Gratulerar själv till att du uppnådde både målen för sparande och portföljvärde. Du har en imponerande sparkvot.

   Jag köpte mina aktier i Agronomics genom telefonmäklare hos Avanza. En läsare, Capitalisti, tipsade om att det även ska gå att handla dem på vanligt sätt genom Nordea, men jag har inte provat det själv.

   Om du också köper aktier i Agronomics kanske du blir den andra i Sverige – jag känner i alla fall inte till någon annan svensk bland aktieägarna.

   PS: Jag såg att jag inte hade med dig i listan över bloggar jag följer – nu fixat!

 1. Tror också på en stark mattrend mot växtbaserat protein samt insekter mm.
  Köpte in mig i Burcon kraftigt efter coronautbrottet som vart lyckat.
  Läste igår att det planerades för världens största insektsfabrik i USA i år,
  ADM och ett startup
  Grattis till 3miljoner kröp nyss över min första.

  1. Tack Frank. Gratulerar till första miljonen! Det är en härlig känsla när man för första gången har sjusiffrigt på depån 🙂

   Burcon verkar intressant. Jag kände inte till bolaget förut. Det verkar ligga rätt i tiden och aktiekursen tycks ha gått som tåget så där gjorde du en bra affär.

   Protein från insekter tror jag inte så mycket på. Vem ska vilja äta det när man få växtprotein eller odlat animaliskt protein? Men jag kan förstås ha fel.

 2. Såg att ditt mål var 10 miljoner. Mäktigt!
  Odlat kött är säkert framtiden. Men tror också att insekter kommer bli mycket vanligt på tallriken.

  1. Kul att du hittat hit, Aktiegrubbel!

   Insekter blir säkert vanligare framöver men jag tror det kommer att förbli rätt marginellt i den västerländska kosten.

   Det finns några olika skäl till att jag satte målet om 10 miljoner kronor:

   1. Jag har varit miljonär i 15 år eller så och det gör liksom varken från eller till. Visst är det skönt att ha en liten slant på depån men det har inte varit en “game changer”. Med 10 miljoner på depån tänker jag att det borde vara möjligt att ta ut någon miljon för en ny bil eller hundratusen för en lite lyxigare semesterresa utan att depåvärdet börjar vandra kraftigt nedåt.

   2. 10 miljoner kronor bör innebära att jag blir både dollar- och euromiljonär vilket skulle kännas fint.

   3. 10 miljoner kronor är det högsta belopp jag trodde att jag skulle ha en rimlig chans att spara ihop till år 2030 när jag startade bloggen.

   4. Jag är just nu i ett skede av livet där jag redan köpt det mesta jag behöver (TV, stereo, bostad, radhus i Spanien, etc.) och har relativt höga inkomster vilket gör att jag kan köra en relativt intensiv sparperiod under ett årtioende utan större problem.

   Det är förstås inte säkert att jag når målet, men just nu tycks jag ha medvind, mycket tack vare min investering i Agronomics. Framöver hoppas jag kunna stärka upp mina investeringar i bolag som vill förlänga livet för vanliga människor också, kanske särskilt med en investering i det brittiska investmentbolaget Juvenescence när det börsnoteras.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.