Portföljen nu 5 miljoner kronor

Jag uppdaterar värdet på min portfölj kvartalsvis. Värdet på min portfölj efter avräknad belåning och väntade framtida utgifter är nu 4 958 852 kronor. Det innebär att jag nått halvvägs till målet 10 miljoner kronor år 2030. Det har gått snabbare än jag trodde när jag startade bloggen för drygt två år sedan, men jag är väl medveten om att utvecklingen skulle kunna vända nedåt mycket snabbt, t.ex. till följd av en kris i Asien.

Portföljen har ökat med ca 250 tkr sedan förra kvartalet, vilket främst förklaras av en uppgång i mitt största innehav, Agronomics, samt att jag tillfört pengar från en fastighetsförsäljning. Man kan säga att jag tillfört lånade pengar eftersom vi samtidigt köpt en högt belånad villa. Förutom uppgången i Agronomics har det mesta jag äger tappat i värde.

Jag har under kvartalet gjort en vinvestering efter tips från bloggrannen Lekonomi. Jag har än så länge köpt Champagne samt franskt och italienskt rödtjut från Bourgogne och Toscana. Får jag pengar över framöver kommer jag nog att fylla på med viner från den italienska regionen Piemonte.

Portföljens olika delar fördelar sig som följer:

Svenska basinnehav38 %
Norska basinnehav1 %
Amerikanska basinnehav2 %
Börshandlade fonder11 %
Biotechbolag6 %
Modern matproduktion31 %
Fonder och fondrobotar7 %
Onoterade innehav4 %

Mina onoterade innehav har ökat i värde till 4 % av portföljen till följd av vinvesteringen.

Jag rapporterar portföljvärdet kvartalsvis och nästa portföljrapport kommer därför kring månadsskiftet december/januari.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.