Portföljen nu 4,7 miljoner kronor

Jag uppdaterar värdet på min portfölj kvartalsvis. Värdet på min portfölj efter avräknad belåning är nu 4 695 513 kronor. Det är en ökning med ca 150 tkr sedan förra kvartalet, vilket inte är så mycket med tanke på hur bra börsen gått. Att det alls blivit en uppgång beror på att jag kunnat spara mycket under kvartalet tack varje en delbetalning på en fastighetsförsäljning jag gjort. Det tycks som att jag måste springa allt jag kan för att stå kvar på samma plats.

Förklaringen till att portföljen inte gått bättre under kvartalet är att min största innehav, Agronomics, genomfört en nyemission för 22 pence aktien. Det påverkade aktiekursen negativt, men bör samtidigt innebära att risken i innehavet minskat. I alla fall känner jag inte längre någon rädsla för att aktien plötsligt ska falla tillbaka till de 6 pence aktien som jag förra sommaren och hösten köpte mitt innehav till. Mina övriga innehav har huvudsakligen gått bra och ökat i värde.

Portföljens olika delar fördelar sig som följer:

Svenska basinnehav41 %
Norska basinnehav2 %
Amerikanska basinnehav2 %
Börshandlade fonder11 %
Biotechbolag7 %
Modern matproduktion29 %
Fonder och fondrobotar7 %
Onoterade innehav2 %

Mina onoterade innehav har ökat i värde till 2 % av portföljen till följd av att jag tagit in ett nytt bolag.

Jag rapporterar kvartalsvis och nästa portföljrapport kommer därför kring månadsskiftet september/oktober.

Trevlig sommar! 😎

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.