Portföljen nu 4,6 miljoner kronor

För nu exakt ett år sedan hade min portfölj sjunkit under två miljoner kronor och jag illustrerade portföljrapporten med en Black Velvet samt spekulerade i möjligheten att värdet inom kort skulle sjunka under miljonen.

Nu är det andra tongångar. Värdet på min portfölj efter avräknad belåning är 4 555 854 kronor. Det största bidraget till ökningen kommer från det brittiska investmentsbolaget Agronomics som sedan årsskiftet stigit kraftigt i värde, faktiskt så mycket att jag blivit miljonär i labbodlat kött.

Jag firade nyligen tredje miljonen så jag väntar nog en liten stund med att fira den fjärde, men vid rätt tillfälle öppnar jag kanske en ny whiskey, t.ex. ytterligare en flaska ur serien Game of Thrones.

Portföljens olika delar fördelar sig som följer:

Svenska basinnehav37 %
Norska basinnehav2 %
Amerikanska basinnehav1 %
Börshandlade fonder11 %
Biotechbolag7 %
Modern matproduktion34 %
Fonder och fondrobotar6 %
Onoterade innehav1 %

Jag tror att vi knappt sett början av tillväxten i den nya sektorn för modern matproduktion och kommer därför att behålla mina innehav. Agronomics fortsatta utveckling kommer att få stor betydelse för mig.

På sikt hoppas jag kunna öka mina svenska innehav så att de ligger runt 50 % samt öka andelen biotechbolag som verkar för ett långt liv. Specifikt väntas Jim Mellons bolag Juvenescense börsnoteras inom något år och då kommer jag troligen att köpa in mig i bolaget.

Jag rapporterar kvartalsvis och nästa portföljrapport kommer därför kring månadsskiftet juni/juli.

Glad Påsk! 🐣

2 thoughts on “Portföljen nu 4,6 miljoner kronor

  1. Tack Aktiegrubbel, det uppskattas!

    Ja, det är verkligen bra fart i portföljen just nu. Det mesta drivs dock av mina investeringar i labbodlat kött (Agronomics). Tar man bort värdeökningen i denna sektor under första kvartalet skulle värdet ha hamnat kring mer beskedliga 3,5 mkr.

    Det ska bli intressant att se hur portföljen utvecklas framöver. Det är ganska vanligt att innehav som gått bra faller tillbaka och jag tror risken är stor att det händer även i Agronomics.

    Under hösten eller början av nästa vår tror jag det börjar ticka uppåt igen. BlueNalu, Agronomis största portföljbolag, väntas då lansera produkter till konsumentmarknaden. Då tror jag fler får upp ögonen för denna framväxande sektor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *