”Årets julskinka köper du dagsfärsk, framodlad hos din lokala bioreaktoranläggning. Skinkan har vuxit i en näringslösning och är mjäll och mör efter att ha motionerats med svaga elektriska stötar.”
Rubriken och citatet ovan är hämtad från en artikel i Svenska Dagbladet år 2007. Riktigt som författaren trodde blev det inte men det är inte helt tokigt gissat. Singapore har nu i år som första land godkänt försäljning av odlat kött och i Israel finns en pub där man kan njuta av en odlad kycklingburgare samtidigt som man kan se köttet odlas fram i bioreaktorer bakom en glasvägg. Undrar ni hur det smakar kan jag tipsa om följande video där Bloombergs reporter provsmakar odlad kyckling i Singapore.
Intresset för odlat kött tycks växa explosionsartat och värdet på min investering i Agronomics har nästan dubblerats under hösten. Jag tror att intresset kommer att fortsätta växa under 2021 och att 2022 blir det stora genombrottsåret för odlat kött ute i restauranger och butik. År 2025 räknar jag med att det ska finnas odlat kött på nästan varje svensk matvarubutik och år 2030 tror jag att odlat kött på allvar börjar konkurrera ut den oetiska, miljöfarliga och ohälsosamma industriella djurindustrin.
Julen 2030 tror jag skinkan odlas i fabrik.
En riktigt god jul önskar jag er allihopa!
Grattis till den goda avkastningen i Agronomics och god jul!
Tack, Erik! God fortsättning och Gott Nytt År!