Bloggen fyller 1 år

Idag är det exakt ett år sedan jag publicerade mitt första inlägg. Sedan dess har det blivit ytterligare 58 stycken.

Några tack

Jag tacka bloggrannen Livsstilsspararen som tidigt länkade till mig och inspirerade mig att byta från WordPress.com till egen domän. Dessutom vill jag tacka bloggrannarna Lekonomi och Kronan till Miljonen som också tidigt länkade till min blogg – det har betytt mycket. Numera är det flera som länkar till mig vilket jag varmt uppskattar. Jag försöker länka tillbaka om det är en läsvärd blogg, men det är fullt möjligt att jag missat någon. Stora tack också till Leif Andersson, Valuta, Aron, Frihetviautdelning, Arbetsplanen och Pappa Betalar? för att ni bidragit med värdefulla och uppskattade kommentarer. Till sist men inte minst vill jag tacka alla er som läst något eller några av mina blogginlägg.

Utvalda inlägg

För nytillkomna läsare har jag valt ut tre inlägg om finans/ekonomi och tre inlägg om andra ämnen som jag tror kan intressera.

Finans/ekonomi

Glöm ISK – spara skattefritt i aktiedepå. I mitt mest läst inlägg hittills påpekar jag att aktiedepå minskar både förväntad avkastning och risk. Med belåning kan man öka risken till samma som i ISK och den förväntade avkastningen blir i vissa fall lika bra som ett skattefritt sparande.

Mina upplevelser av IT-kraschen och finanskraschen. Två större börskrascher har förhoppningsvis lärt mig riskerna med hög belåning och att inte köpa för tidigt i en nedåtgående marknad. Efter jag skrev inlägget köpte jag säljoptioner som vaknade till liv under våren och gav mig några extra kronor att handla för.

Om den japanska pensionsskandalen och en viktig skillnad mellan KF och ISK. Här diskuterar jag informationssäkerhet och berättar varför jag vanligtvis väljer ISK framför KF även för utländska aktier.

Andra ämnen

Varför tidiga insatser i en epidemi är oerhört viktiga. Om vikten att agera snabbt mot COVID-19 för att få hjälp av smittspårning och slumpen. Kort efter att jag publicerade inlägget vidtogs åtgärder för minska smittspridningen och nu i sommar har smittspårningen återupptagits.

Risker med framväxande teknologier. Några rader om det kanske största hotet mänskligheten står inför och hur Storbritannien delvis leder vägen.

Metformineffekten. Ett inlägg där jag granskar grunden till att jag dagligen tar en vanlig diabetesmedicin i hopp om att leva längre.

Framtiden

Det är alltid svårt att sia om framtiden, men jag hoppas fortsätta skriva och har ingen tanke på att sluta, i alla fall inte innan jag nått mitt mål om 10 miljoner kronor i finansiella tillgångar. Hur ofta jag skriver nya inlägg återstår att se. Det kommer att påverkas av hur mycket jag har att säga, men också hur stor respons jag får av er läsare. Jag hoppas att ni finner mina inlägg givande och fortsätter följa bloggen framöver!

One thought on “Bloggen fyller 1 år

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.