Varför en ny blogg?

Det korta svaret på frågan i rubriken är att jag vill ha min egen blogg. För mig är det inte en ny blogg utan min första blogg. Med det sagt tror jag att jag ska kunna tillföra lite av värde till bloggosfären. Utöver att leverera en traditionell finansblogg hoppas jag kunna bidra med kunskap om livsförlängning och även kunna smyga in ett och annat inlägg om prepping och omvärldshändelser.

Namnet då, “En slumpvandrares betraktelser”? Ja, det är som du kanske gissat en hybridisering av “En mensans betraktelser” och “Chansar mest”. I efterhand slog det mig att jag troligen även inspirerats av Burton Malkiels klassisk bok “A random walk down Wall Street” som jag läste första gången någon gång 2005-2006, även om jag tänker mig ordet i bredare mening än det används i boktiteln.

I och med att jag startar bloggen sätter jag också upp ett högt mål – att öka mina finansiella tillgångar till 10 miljoner kronor innan år 2030. Pengar är dock inte allt i livet och jag hoppas även kunna lägga en del kraft även på att motverka åldrande och informationsteoretisk död.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.