Månadsrapport juni 2020

Foto av Dafne Cholet.

Sparande
I juni blir sparande 5 000 kronor varav 3 000 kronor till Lysa och 2 000 kronor till ett månadssparande i Nordnet Indeksfond Norge. Att det inte blir mer beror på gemensamma utgifter för familjen, inköp av en spelkonsol och en resa. Belåningen på depån har ökat och ligger nu kring 370 tkr.

Hälsa
Träningen rullar på bra. Jag kör mest löpning utomhus. Jag har fortsatt ta metformin och har återupptagit fastandet, om än inte på gamla nivåer. Jag fastar bara halvdagar. Jag dricker fortsatt inte alkohol dag före arbetsdag.

Köpt & sålt
Jag har under månaden köpt 100 000 aktier i det brittiska investmentbolaget Agronomics vilket jag skrev om i förra inlägget. De investerar i bolag som odlar kött. Det känns mycket spännande. Marknaden är i princip obefintlig idag men har potential att växa enormt. Det hänger dock på att konsumenterna vill köpa köttbitar som aldrig suttit på djur.

Efter ett tips från PappaBetalar? köpte jag 100 aktier i Spiltan Investmentbolag via Pepins. Aktierna har inte bokats på min depå ännu men enligt Pepins kommer det troligen ske senare i veckan.

Avslutningsvis har jag även använt utdelningar för att öka i Industrivärden.

Fritidshus?
Förra gången skrev jag att vi tittat på fritidshus och vi deltog faktiskt i budgivning om ett litet hus vackert och högt beläget vid en sjö. Vi vek oss efter att priset stiget 40 % över utgångspriset. Vi ska titta på tre ytterligare fritidshus, varav ett på en ö, men troligen blir det inget köp i sommar.

Spanien?
Resan till vårt radhus i Spanien är fortfarande högst osäker. Vi hade köpt en resa med Norwegian men den gick inte att boka om till bekväma restider och Fru Slumpvandrare är skeptiskt till att resa på flyg i coronatider. Vi växlade därför in den till s.k. “CashPoints”. Kanske tar vi bilen istället. Det blir i så fall den längst bilresan jag har gjort och ett litet äventyr nu när så många länder har stängt sina gränser.

Portföljuppdatering
Det är dags att uppdatera portföljen och jag hoppas kunna hinna med det imorgon eller på onsdag. Förra uppdateringen hade jag knappt två miljoner kronor och fick trösta mig med en Black Velvet. Vi får hoppas att läget är lite ljusare denna gång. Ska bli spännande att se vad summan hamnar när jag räknar ihop tillgångarna! De är spridda mellan Avanza, Lysa och Nordea så jag vet inte säkert själv även om jag såklart har en gissning.

2 thoughts on “Månadsrapport juni 2020

 1. Hej!
  5 000 är inte fy skam!

  Kul med fritidshus tankar. Ni verkar dessutom väldigt nära till att köpa. Vad har ni satt för maxbud?
  I vilka trakter letar nu stuga?

  Själv så kikar vi på att köpa loss en bit mark och fixa ett fritidshus. Mycket beror på vad markägaren vill ha för marken.

  Kul att du är med i Spiltansekten 🙂

  Hus i Spanien också. Inga knäckebrödsmiljonärer här inte 😉
  Låter ju lite kul med en roadtrip, om det är möjligt.

  Pappa betalar? – Bloggen om privatekonomi

  1. Hej PB?

   Kul att du hittat hit och tack för kommentaren!

   Vi har lite olika åsikter om vad vi vill ha för fritidshus. Jag vill gärna ha en fjällstuga eller en gård på landet medan Fru Slumpvandraren vill ha en liten stuga vid en sjö eller havet. Än så länge har vi mest tittat på det senare i prisklass upp till 2 miljoner kronor. Vi vill gärna ha något som inte är alltför dyrt och helst nära mina släktingar. En nackdel med fritidshus är att det kostar pengar och minskar möjligheten att spara så jag är lite tveksam av det skälet. Men visst skulle det vara fint att ha!

   Jag såg dina tankar på att köpa skog och det låter riktigt spännande. Att bygga ett eget fritidshus låter också som ett äventyr, särskilt om du tänker göra det själv. Det skulle jag aldrig klara av. Jag skulle vara nöjd om jag lyckas bygga en egen altan 🙂

   Vi får hoppas på en fortsatt fin värdetillväxt i Spiltan. De verkar ha spännande innehav med stor potential och dessutom möjligheter att göra nya investeringar nu när de minskar exponeringen mot Paradox.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.